CHIFTELE DE DOVLECEI-APERITIV

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1-2 cepe
  • usturoi
  • piper,cimbru
  • 1-2 legaturi marar
  • o legatura patrunjel
  • 2-3 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se spala, se curata,si se dau pe razatoarea mica,se amesteca cu sare si se storc bine de surplusul de zeama.Se adauga ceapa tocata , usturoiul zdrobit,verdeata tocata marunt,ouale, faina si pesmet cat sa se ingroase ,sa se poata forma chiftele .Se potrivesc de sare,piper , condimente. Se tine cam o ora compozitia la rece inainte de preparare.Se formeaza chiftele, se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc in ulei incins la foc potrivit pe ambele parti.Le puteti modela si rotunde gen gogosele. Dupa ce se prajesc se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de grasime.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise