CHIFTELE DE LINTE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200gr linte
  • 2 felii de paine uscata
  • 100gr cascaval(sau 50gr cascaval+50gr parmezan)
  • sare
  • boia de ardei(optional iute)
  • origano
  • 1 ou
  • pesmet fin.

Mod de preparare

Se fierbe lintea bine in apa sarata.(Se poate fierbe in oala sub presiune,cu apa cat sa ocopere,15 minute de cand incepe sa fluiere)Se pune in mixer lintea se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa,cascavalul(50gr taiat cubulete,50gr ras),putin pesmet,boia,origano,sare daca e nevoie se mixeaza la viteza mica sa nu devina prea cremoasa compozitia,se adauga oul lasand apoi putin sa se odihneasca.Se formeaza chiftelutele si se dau prin pesmet.Se prajesc in ulei incins pana se auresc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise