Chiftele de ton cu sos de iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 3 conserve file de ton in suc propriu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 oua
  • 4-5 fire patrunjel verde
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri pesmet
  • un praf piper
  • putin pesmet pentru a trece chiftelele prin el inainte de coacere
  • Pentru sos:
  • 1 capatana usturoi
  • un praf sare
  • un praf piper
  • 150 g iaurt cremos

Mod de preparare

Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid.

Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem, sau chiar data pe razatoare, cele doua oua, piperul, coaja si zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat marunt si amestecam bine toate ingredientele.

Punem treptat cate o lingura de pesmet si omogenizam de fiecare data amestecul.

Asa ne vom da seama cat pesmet este necesar.

Nu trebuie sa rezulte o compozitie prea tare, dar trebuie sa fie omogena, sa putem forma chiftelele, fara a se separa ingredientele amestecate.

Eu m-am oprit la trei linguri, atat am considerat ca este necesar.

Formam chiftelele de forma unei mingi de pin pong, le tavalim prin pesmet si le asezam in forme de briose, sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Trebuiesc rumenite frumos la suprafata, ca in interior se prepara destul de rapid.

Pentru sos, curatam usturoiul si il pisam bine, presarand sare peste el, apoi adaugam un praf de piper si iaurtul si omogenizam bine.

Servim chiftele calde sau reci, cu acest minunat sos.

TIPS

Pesmetul poate fi inlocuit cu faina sau miez de paine inmuiat in lapte si scurs bine. Eu prefer pesmetul, pentru ca are in amestec si drojdie uscata, iar chiftelele devin mai pufoase in timpul coacerii. Folosesc pesmet de la LIDL si asa am citit la ingrediente, ca are si un continut de drojdie uscata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise