Chifteluţe franţuzeşti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g de carne de vită tocată
  • - 2 ouă
  • - 2 linguri de supă cu pesmet
  • - sare
  • - 1/2 linguriţă de boia iute /dulce(cum doriţi)
  • - 1 linguriţă de chimin pudră
  • - 1 linguriţă de ghimbir pudră
  • - 1 linguriţă de 4 épices(amestec de 4 condimente tipic franţuzesc, adică piper, scorţişoară, nucşoară şi cuişoare)
  • - 2 linguri de supă de frunze de pătrunjel tocat
  • - 50 g de alune de pădure
  • - 2 linguri de supă de ulei de măsline

Mod de preparare

Mărunţiţi alunele, dar nu le faceţi pudră.

Amestecaţi toate ingredientele bine cu măna, fără ulei.

Faceţi chifteluţe cu mâna udată să nu se prindă.

Prăjiţi chifteluţele într-o tigaie antiadezivă în care aţi pus uleiul. Le întoarceţi pe toate părţile.

Scoateţi-le pe hârtie absorbantă.

Se servesc la aperitiv.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise