Chiftelute de mazare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Chiftelute (aprox 15 bucati):
  • 1. o conserva 500 gr mazare (dupa scurgerea lichidului)
  • 2. 2 oua
  • 3. o ceapa (eu am avut 5 fire de ceapa verde)
  • 4. o lingura de marar
  • 5. cimbru, ghimbir, piper, sare
  • 6. putina faina
  • 7. ulei
  • Sos:
  • 1. 4 linguri de smantana usoara
  • 2. o lingura plina de branza topita
  • 3. trei degete de branza telemea
  • 4. o lingura marar
  • 5. 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare

Cum am mai spus si in alte ocazii, din cand in cand, am chef de cate-o pauza de carne si asa au aparut aceste minunate chiftelute. Nu as vrea sa neglijez in discutia asta sosul, pentru ca ar fi nereverentios :). Un amestec interesant intre chiftelutele nisipoase si sosul cremos.

Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta am terminat, il punem de-o parte.

Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min).

Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina. In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 min, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei. Sa ai pofta!

Nota: Ideea acestor chiftelute mi-a venit de pe blogul Laurei Sava, cu modificarile aferente si sosul "inventat" ad-hoc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise