Chiftelute de mazare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Chiftelute (aprox 15 bucati):
  • 1. o conserva 500 gr mazare (dupa scurgerea lichidului)
  • 2. 2 oua
  • 3. o ceapa (eu am avut 5 fire de ceapa verde)
  • 4. o lingura de marar
  • 5. cimbru, ghimbir, piper, sare
  • 6. putina faina
  • 7. ulei
  • Sos:
  • 1. 4 linguri de smantana usoara
  • 2. o lingura plina de branza topita
  • 3. trei degete de branza telemea
  • 4. o lingura marar
  • 5. 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare

Cum am mai spus si in alte ocazii, din cand in cand, am chef de cate-o pauza de carne si asa au aparut aceste minunate chiftelute. Nu as vrea sa neglijez in discutia asta sosul, pentru ca ar fi nereverentios :). Un amestec interesant intre chiftelutele nisipoase si sosul cremos.

Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta am terminat, il punem de-o parte.

Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min).

Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina. In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 min, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei. Sa ai pofta!

Nota: Ideea acestor chiftelute mi-a venit de pe blogul Laurei Sava, cu modificarile aferente si sosul "inventat" ad-hoc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise