Chiftelute de post cu soia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame soia granule (o punguta)
  • 1 cartof crud
  • 1 morcov crud
  • 1 patrunjel crud
  • 1-2 cepe uscate (sau o legatura -2 de ceapa verde)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 capatana usturoi -sau o legatura de usturoi verde optional
  • sare,piper,vegeta,busuioc, cimbru, faina

Mod de preparare

Se fierbe soia cu putina vegeta,busuioc,cimbru si piper-sau se lasa la inmuita de seara cu mirodenii si se mai fierbe putin max 20 min a doua zi. Cartoful,morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare mica (se scurg bine), dupa care se amesteca cu soia, sare,piper dupa gust. Se pune apoi usturoiul si faina cat sa formeze o compozitie omogena (2-3 linguri de faina).Se prajesc in uleiul incins.

Se pot servi calde sau rece.

Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise