CHIFTELUTE DE SOIA MARINATE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftele:1 punga de soia granulata,piper,sare,boia,usturoi pisat(3-4 catei).
  • Pentru sos:4 linguri de ulei,3 linguri pasta de tomate,sare,1 lingurita boia,1 lingurita de zahar,200 gr faina(1 cana),putin piper,patrunjel.

Mod de preparare

Se pune soia intr-un litru de apa fierbinte si se tine acoperita 30-40 minute.Apoi se scurge bine de apa si se amesteca cu piperul,sarea,boia si usturoiul pisat.Din aceasta compozitie se fac chiftelute care se prajesc in ulei.

Separat intr-o craticioara se prepara sosul,se pune uleiul si boia si se lasa sa se incinga putin.Separa intr-o cana se prepara o compozitie din bulion cu sare,zahar si se adauga in complectare apa.Dupa ce aceasta compozitie este amestecata si omogenizata se toarna peste uleiul incins si se lasa sa dea cateva clocote.Separat faina se dizolva cu apa si apoi se toarna peste compozitie.Se amesteca continuu pentru a nu se face cocoloasasi dupa ce fierbe putin se ia de pe foc si se presara patrunjel tocat.

Optional se poate,prepara un piure obisnuit doar ca laptele se poate inlocui cu apa in care au fier cartofii si in plus se paote adauga un varf de margarina de post si putin vegeta de legume.

piure-ul si chiftelutele se servesc calde

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise