Chiftelute de mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 2-3 mere
  • 350 g făină
  • un vârf cuţit sare
  • 1 pahar lapte sau apă
  • 150 g zahăr
  • un pliculeţ zahăr vaninilat
  • şi puţină scorţişoară.

Mod de preparare

Se răzălesc merele şi se lasă de-o parte să se scurgă de zeamă. Pe urmă se face un aluat ca pentru clătite, dar puţin mai gros din ingredientele de mai sus. Se lasă să se odihnească timp de 20 minute în frigider.

Se scoate aluatul de la frigider şi se adaugă merele răzălite şi se amestecă împreună cu aluatul. Se pune în tigaie ulei la încins cam de un deget să fie pe fundul tigăii, dupa ce este uleiul încins luaţi aluatul cu lingura şi puneţi în tigaie la prăjit. Nu le prăjiţi în foarte mult ulei pentru că o sa fie greţoase.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise