Chiftelute pe pat de aluat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g foi de placinta congelate
  • o ceapa
  • 2 felii piine alba
  • 300 g carne tocata de vita
  • 2 oua
  • 3 linguri patrunjel
  • oregano
  • piper
  • sare
  • scortisoara
  • 300 g tsatsiki
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Se lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose si se umplu cu boabe de fasole pentru a nu creste, se dau la cuptor 10 min. Se lasa sa se raceasca si se scot din forma. Ceapa se toaca, piinea se moaie si se amesteca cu carnea , ouale, patrunjel, oregano, sare, piper, scortisoara si ceapa. Se fac chiftelute ce se prajesc in putin ulei de masline.

Pe fiecare pat de aluat se pune o lingura de tsatsiki si o chifteluta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise