Chocolatte banana cake(prajitura testata).

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 112 g ciocolata rupta bucatele (o tableta + 2patratele).
  • 60 g unt .
  • 1 cana si jumatate de faina.
  • 100 g zahar.
  • 2 lingurite ness.
  • 2 lingurite praf de copt.
  • un praf de sare.
  • 250 ml iaurt.
  • 2 banane mari,una pasata,pntru umplutura si una pentru ornat prajitura.
  • 2 oua.
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida(hulala).
  • 112 g ciocolata rupta bucatele.
  • 1 plic fistic maruntit, pentru ornament.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Topim untul si ciocolata.

Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.

Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare.

Pentru glazura se infierbanta frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste pana la temperatura camerei si toarna pe prajitura.Se da la rece pentru o ora.Aceasta prajitura am luat-o de aici de pe site si am testat-o.Pe site-ul gustos.ro este un pic mai deschisa la culoare,eu am folosit mai multa ciocolata si de aceea este mai inchisa, iar in plus am adaugat cateva bobite de fistic maruntit.Este o prajitura foarte delicioasa,dar eu as pune mai multe banane pe viitor.Pofta buna!!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise