Choix a la creme

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat : 100 g unt; 1 lingurita de zahar; 1 praf de sare; 125 g faina; 4 oua; 250 ml apa.
  • Pentru crema de vanilie : 5 galbenusuri de ou; 150 g zahar; 2 lingurite de esenta de vanilie; 3 linguri de amidon; 500 ml lapte.
  • 1 cutie de frisca din smantana
  • 1 pachet de glazura de ciocolata neagra Dr Oetker

Mod de preparare

Preparare aluat choix a la creme:

Puneti intr-o oala apa, untul, zaharul si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, dati oala deoparte de pe foc si adaugati faina (cernuta in prealabil) toata odata (deci nu putin cate putin). Amestecati rapid, pana cand obtineti o coca omogena, care nu se mai lipeste de oala. Lasati-o sa se racoreasca, amestecand din cand in cand (nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta).

Cand este calduta, incepeti sa adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat deja. Continuati astfel pana terminati toate ouale si amestecati pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei creme groase. Cand ati obtinut consistenta potrivita (pasta trebuie sa-si pastreze forma) o puteti folosi pentru a prepara prajiturile.

Preparare crema de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugati zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine pana obtineti o crema omogena.

Puneti amidonul in 50 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva. Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l (nu-l fierbeti deci).

Cat se incalzeste laptele puneti o oala cu apa la fiert pentru prepararea cremei in bain-marie. Dupa ce s-a incalzit laptele adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou, amestecand pana se dizolva. Cand s-a omogenizat compozitia, turnati totul in oala pregatita pentru prepararea cremei la bain-marie. Adaugati si laptele cu amidon si amestecati permanent pana se ingroasa compozitia. Dupa ce devine de consistenta untului si curge greu din lingura, stingeti focul si lasati-o sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, o puteti folosi ca umplutura pentru prajituri.

Frisca se bate cu 200g zahar pudra.

Glazura se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise