Choux à la Crème

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 ml. lapte
  • 60 gr. unt
  • un varf de cutit sare
  • ½ lingurita zahar
  • 100 gr. faina
  • 2~3 oua
  • pentru crema :
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 pahar lapte sau frisca
  • 1 lingura unt
  • 1 pachetel de vanilie
  • 50 gr. zahar

Mod de preparare

Preparare aluat :

Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa fie un aluat elastic.

Se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt unsa cu putin unt bilute mici cat o nuca de aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc destul de repede asa ca tineti mana pe puls , cuptorul nu se deschide in timpul coacerii

Preparare crema :

Ouale se mixeaza cu zaharul apoi se adauga putin lapte, apoi se adauga restul laptelui si faina cu vanilia se pune pe foc pana se ingroasa ca o crema fara sa fierbeti compozitia la bain-marrie se ia de pe foc si se mixeaza cu untul

Asamblare :

Faceti in fiecare bila coapta de aluat cate o taietura pe orizontala, neajungand pana la capat umpleti fiecare biluta cu crema, eu am mai facut si o crema din frisca batuta si am pus in ea praline de alune de padure caramelizate in tigaie cu zahar topit faramitate cu blenderul si le glazurati cu ciocolata amaruie topita la bain-marie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise