Cighir in prapure

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mai 500 gr,
  • rarunchi,250 gr,
  • inima 300 gr,
  • splina 200 gr,
  • carne slaba 500 gr,
  • 4 chite de marar,
  • sare ,
  • piper,
  • boia iute,
  • cimbru,
  • o bucata de prapur,
  • oua 4 bucati,
  • foi de dafin 4,
  • 2 cepe ,
  • morcov 1,
  • untura 100 gr.

Mod de preparare

Ca sa nu fie dezmatul prea mare ,va invit pe batatura unde pe o pirostie veche ,antica si primita mostenire de la bunici,facem focul si asezam pe pirostie un tuci mai mare pe jumatate cu apa.

2cepe ,1 morcov curatate si spalate le aruncam in tuci dupa care pentru ca aroma sa fie desavarsita punem o creanga de cimbru si 4 foi de dafin.

Organele dupa ce le-am luat la mana le asezam in tuci alaturi de legume si miroase si le tragem un clocot zdravan avand grija sa mai invartim in tuci ca sa nu se prinda de peretii tuciului.

Le scoatem afara si le lasam la racit ca mai apoi sa le dam prin masina de tyocat sau sa le tocam cu barda cat mai marunt.

Tocam mararul verde de suparare si crud de tanar ce este si-l punem peste carnea tocata.Sare ,piper ,oliaca de boia iute sau dulce ,albusul de la 4 oua si mestecat bine pana obtinem un amestec omogen.

Prapurul in apa calduta cam la 5 min sa zaboveasca ca sa-l putem intinde .

O tava in care sa -l asezam o ungem cu untura iar jumatate de prapur i-l asezam pe tava .Amestecul il punem peste prapur in strat de 3 cm,netezim bine si acoperim cu cealalta jumatate de prapur.

La cuptor va sta o jumatate de ora la o temperatura de 200 grade .Cand s-a desprins de margini si s-a rumenit bine este gata si poate fi scos fara nici o grija.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise