CIOCOLATA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 1\2 kg lapte praf
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 200 g nuci sau alune

Mod de preparare

Zaharul se pune in cratita smaltuita de 3 l cu uh pahar de apa si zeama de lamaie. Se fierbe pana se leaga ca si glazura. Cand siropul este legat se ia de o parte, se pune untul, laptele praf si cacaoa bine cernuta. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Cand compozitia este omogena se ia de pe foc, se pune vanilia, romul si nucile sau alunele taiate bucati mai mari. Se lasa la racit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise