Ciocolata de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg zahar
  • - 500 g lapte praf
  • - 200 g cacao neagra
  • - 250 g margarina Rama sau unt + 50 g
  • - 100 g stafide
  • - 100 ml lapte
  • - esenta de rom
  • - cocos

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu fund dublu se amesteca 250 g margarina si 1 kg de zahar, totul la foc mic sa nu se lipeasca;

2. Stafidele se inmoaie in 100 ml lapte fierbinte si se lasa 30 min;

3. Separat se cerne laptele praf cu cacaua si se amesteca;

4. Cand s-a topit zaharul, se adauga deasupra cacao si lapte praf, amestecand continuu, se mai adauga esenta de rom si stafidele;

5. Se unge o tava cu cele 50g de margarina, iar cand compozitia de ciocolata este gata se toarna in tava; cu cat e mai fierbinte cu atat se intinde mai bine, luand forma tavii;

6. La final se presara nuca de cocos pe deasupra pentru ornament;

7. Se scoate la rece si se taie dupa ce s-a intarit in romburi sau patratele;

8. Se poate pastra intr-o cutie.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise