ciocolata de casa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g zahar brut
  • 200 ml apa plata
  • 1 praf de sare
  • 250 g lapte praf
  • 100 g unt moale
  • 60 g cacao neagra
  • 20 ml rom
  • alune de padure
  • stafide

Mod de preparare

Intr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasam la foc mediu, aproximativ 6 -7 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam untul, amestecam sa se topeasca, apoi adaugam romul.

Intr-un castron, cernem laptele praf cu cacaoa impreuna.

Alunele le prajim cateva minute la cuptor, la foc iute. Le curatam de coji si le lasam sa se raceasca.

In vasul cu lapte praf, incepem sa turnam din siropul de zahar, amestecand continuu cu un tel para. Adaugam alunele si stafidele si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena, (exceptand alunele si stafidele) inchegata, si care se dezlipeste usor de pe vas.

Pregatim forme (din silicon,preferabil) in care am presarat ornamente de ciocolata, apoi turnam ciocolata. Lasam la rece sa se inchege.

Cand vrem sa servim, portionam cu un cutit ascutit umezit cu un pic de apa rece.

Este o bunatate! Simplu si rapid de pregatit, necesita un pic de rabdare ca sa se inchege :))))

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise