Ciocolata de casa cu nuci

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 ml apa
  • 125 gr margarina la pachet
  • 250 gr zahar
  • 400 gr lapte praf
  • 2 linguri si jumatate cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 canita miez de nuca

Mod de preparare

Punem mai intai miezul intr-o tava si il dam la cuptor ,la o temperatura potrivita,sa il prajim putin.

Trecem prin sita laptele praf si cacaua ,dar de doua ori fiecare.

Intr-un vas punem apa si cu zaharul.

Asezam vasul pe aragaz si lasam pe foc pana zaharul se topeste de tot,timp in care invatim cu o lingura.

Luam siropul de pe foc,punem margarina si amestecam continuu,pana ce, acesta din urma, se topeste de tot.

Adaugam si esenta de rom(puneti una mai concentranta pentru o aroma mai puternica).

Dupa ce am facut acesta procedura,incepem sa punem laptele praf si cacaoa,treptat,timp in care invartiti energic cu un tel sau o lingura de lemn.

Aveti grija sa nu va opriti prea mult din timpul invartirii deoarece riscati sa apara cocoloase.

Aveti grija la laptele praf,se poate sa va trebuiasca mai mult,sau mai putin la aceasta reteta,depinde foarte mult laptele praf pe care il folositi.

Mie mi-au ajuns 400 de gr in capat la reteta aceasta.

Luam o tava,nu prea mare,si o tapetam cu folie alimentara.

Cand terminam de invartit in compozitia ciocolatei ,o turnam in tava tapetata si o intindem bine cu o spatula,sa fie uniforma.

Miezul de nuca il taiem bucatele mici,il punem pe ciocolata si il impingem putin,cu paleta cu care am intins compozitia.

Deasupra acoperim tot cu folie alimentara si dam la rece.

A 2 a zi putem taia ca e numai buna de servit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise