Ciocolata de casa in cornete de inghetata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •500 g lapte praf;
  • •200 ml apa;
  • •500 g zahar;
  • •4-5 linguri cacao;
  • •coaja de portocala confiata (dupa gust);
  • •200 g unt;
  • •20 cosulete de inghetata.

Mod de preparare

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe foc 10 minute. Se mai amesteca din cand in cand pentru a nu da in foc. Se adauga untul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc.

Intr-un castron se cerne laptele praf impreuna cu cacao. Se adauga siropul si se amesteca folosind mixerul pana se omogenizeaza foarte bine. Apoi se pune coaja de portocale confiata si cu o lingura se amesteca.

In cosulete se pun cateva stafide, alune...fiecare ce are, apoi se umplu pe jumatate cu ciocolata. Se mai adauga un strat de stafide, alune...si iar ciocolata. Se lasa la racit si apoi... dispar! :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise