Ciocolata de casa in cornete de inghetata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •500 g lapte praf;
  • •200 ml apa;
  • •500 g zahar;
  • •4-5 linguri cacao;
  • •coaja de portocala confiata (dupa gust);
  • •200 g unt;
  • •20 cosulete de inghetata.

Mod de preparare

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe foc 10 minute. Se mai amesteca din cand in cand pentru a nu da in foc. Se adauga untul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc.

Intr-un castron se cerne laptele praf impreuna cu cacao. Se adauga siropul si se amesteca folosind mixerul pana se omogenizeaza foarte bine. Apoi se pune coaja de portocale confiata si cu o lingura se amesteca.

In cosulete se pun cateva stafide, alune...fiecare ce are, apoi se umplu pe jumatate cu ciocolata. Se mai adauga un strat de stafide, alune...si iar ciocolata. Se lasa la racit si apoi... dispar! :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise