Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare de quaker putin copt in cuptor
  • 1 pahar de apa
  • 3-4 linguri de miere sau miere de curmale
  • 100 gr margarina
  • 50 gr de stafide
  • 50 gr de merisoarei uscate fara zahar-marinate in putin lichior
  • 50 gr de nuci prajite taiate bucatele
  • 50 gr de seminte de floarea soarelui si de dovleac cojite si prajite
  • 1 lg de cacao
  • 50 gr de ciocolata 60% amaruie

Mod de preparare

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca, punem cacao si ciocolata si lasam sa se topeasca si amestecam pana incepe putin sa fiarba; adaugam margarina si lasam sa se raceasca putin.

Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma, dupa care aranjam intr-o forma de chec, sa fie nu prea inalt si lasam sa se raceasca. Servim bucatele felii subtiri.

Din aceasta cantitate, mi-au iesit doua tavi cu ciocolatina.

Este gustoasa si sanatoasa si cui ii place mai multa ciocolata, ii face o glazura de ciocolata deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise