Ciorba cruda de telina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 radacina de telina de marime medie (cea pe care am folosit-o a cantarit 230 gr dupa ce am curatat-o)
  • 1 cana de apa
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita ulei de cocos preset la rece (sau alt ulei presat la rece)
  • 2 linguri caju (optional)
  • 1 morcov
  • ½ ardei rosu
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2-3 fire de patrunjel
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar nu am prea fost incantata de rezultat, asa ca le-am lasat o perioada deoparte.

Avand insa ocazia sa gust din cateva supe/ciorbe crude care mi-au placut tare mult, am inceput sa mai prind curaj. Inca nu sunt multe care imi plac, dar mai experimentez.

Reteta de fata (cu mici modificari) am primit-o de la o persoana draga, care a participat la cateva din ateliere pe care le-am sustinut in Cluj. Multumesc tare mult pentru reteta Rodi. Este o adevarata incantare pentru mine.

Dupa ce am curatat telina, am taiat-o cubulete si am pus-o in blender impreuna cu 1 cana de apa. Am blenduit bine pana s-a facut un pireu iar apoi am strecurat lichidul de pulpa.

Lichidul obtinut l-am pus in blender impreuna cu zeama de lamaie, usturoiul, uleiul de cocos si sare si le-am lasat sa se omogenizeze cateva secunde. Eu am adaugat si 2 linguri de caju, dar sunt convinsa ca merge excelent si fara.

Apoi am dat morcovul pe razatoare, am taiat ardeiul cubulete, am tocat patrunjelul.

Am pus lichidul intr-un bol si am adaugat legumele maruntite si semintele de canepa. Le-am amestecat bine si apoi mi-am lasat papilele gustative sa fie incantate.

Eu am servit-o fara nimic altceva, dar sunt sigura ca merge excelent cu painici crude sau paine integrala.

Cu drag,

Valentina

DeliciiSanatoase.ro

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise