Ciorba cu sira de miel

Se taie marunt zarzavatul.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sira de miel
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe (sau 3 legături de ceapă verde)
  • 150 gr taietei de casa
  • 1 rosie
  • sare
  • 1 litru de borș
  • 3 litri apă
  • piper

Mod de preparare

Se taie mărunt zarzavatul (morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa). Se pun ceapa și zarzavatul la fiert, în 3 litri de apă rece, cu sira de miel, piperul și o linguriță de sare (să se închege spuma). Se spumuiește.

După o oră de fiert la foc mic, se adauga taieteii si se lasa sa fiarba. Se dă borșul într-un clocot. După alte 20 de minute, se adaugă și borșul (cam o jumătate de litru, normal, 1 litru, dacă va place mai acră) și se mai lasă câteva clocote.

Fiertura are voie să scadă un litru, dar nu mai mult pentru că se îndesește prea tare. Dacă a scazut prea mult, se completează.

Ciorba se serveste cu mamaliguta.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise