Ciorba de ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O ciorbita usoara, sanatoasa si racoritoare
  • 500-700 gr ciuperci
  • 1 l apa
  • 1 l bors
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 2 patrunjei
  • 2 pastranaci
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita boia
  • vegeta
  • patrunjel

Mod de preparare

Tocam ciupercile dupa plac, eu le-am taiat o parte felii si restul marunt. Calim ceapa tocata, morcovul ras fin, ardeiul si la urma ciupercile. Le lasam sa se inabuse bine acoperind cu capac. Adaugam celelalte legume tocate, condimentele si apa. Dupa ce au fiert se adauga bulionul, 1/2 din patrunjel, si spre sfarsit borsul cald si restul de patrunjel. Acoperim si servim a doua zi rece cu putina smantana grasa. Fara smantanica sau iaurt avem o ciorbita de post.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise