Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon

Legumele taiate in cubulete mici, le-am calit cu putin ulei pana s-au inmuiat.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe (eu am folosit ceapă verde)
  • 2 morcovi
  • o jumătate de țelină
  • 2 gulii
  • 100 gr orez
  • 200 gr smântână
  • sare, vegeta, piper alb
  • frunze uscate de leuștean
  • tarhon murat în oțet

Mod de preparare

Legumele tăiate în cubulețe mici, le-am călit cu puțin ulei până s-au înmuiat.

Apoi am adăugat apă, vegeta, sare, piper și frunzele tocate de leuștean.

Când a început să fiarbă, am pus orezul și am acoperit cu un capac.

Le-am lăsat să fiarbă, la final am amestecat smântâna cu un pic de supă răcită, după care am pus-o în oală.

Am lăsat totul să mai fiarbă în jur de 10 minute, iar la final am pus tarhonul tocat mărunt.

Mie îmi place ciorba aceasta cu ardei iuți în oțet.

Poftă bună !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise