Ciorba de linte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr linte
  • 2 morcovi
  • o ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • o lingurita de boia
  • sare/vegeta legume
  • o cana bulion/ suc rosii
  • o lingurita bors magic
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Lintea se pune de seara intr-un vas cu apa si cu sare si se lasa la umflat peste noapte.

A doua zi, lintea se pune la fiert vreo 15-20 de min. Intre timp se toaca ceapa marunt, iar morcovii se taie rondele si se pun la distuit cu ulei, putina sare si apa si boiaua.

Dupa ce s-au inmuiat, se arunca apa de la lintea fiarta, iar lintea se pune peste morcovi si ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert din nou. Cand incepe sa fiarba se pune cana de bulion, usturoiul ras si vegeta. Se mai lasa la fiert inca 10 min dupa care se adauga borsul si patrunjelul si se ia de pe foc.

Simpla si gustoasa, ciorba de linte este o mancare excelenta!

Pofta Buna! :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise