Ciorba de miel

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -300 gr carne de miel (carne bucati care a ramas din transare, coaste)
  • -1 ceapa
  • -2-3 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -1 patrunjel
  • -1/4 telina mare
  • -4 cartofi
  • -100 gr mazare
  • -1 ardei rosu
  • -2 rosii sau bullion (200 ml)
  • -2 linguri bors la plic sau 200 ml bors din cereale
  • -frunze de leusetean
  • -frunze de patrunjel
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei
  • -2,5 litri apa fierbinte

Mod de preparare

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete.

Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa , morcovii , patrunjelul,pastarnacul si telina . Le calim pana prind putina culoare ,se rumenesc .

Adaugam carnea taiata bucati mai mici sau mai mari , dupa cum doriti. Amestecam de cateva ori si turnam apa fierbinte . Va incepe foarte repede sa fiarba.

Lasam sa fiarba circa 20 minute,dupa care adaugam cartofii taiati cuburi si ardeiul .

In timp ce fierbe noi decojim rosiile (le tinem putin in apa fierbinte ca sa se decojeasca mai usor ) ,le taiem si pe ele cat mai marunt . Adaugam in ciorba mazarea (congelata am avut eu) si rosiile .

Lasam sa fiarba la foc mic pana cand sunt fierte legumele si carnea .

Cand sunt fierte adaugam borsul si gustam. Asezonam cu sare si piper dupa gust.Mai lasam sa mai clocoteasca de cateva ori.

Frunzele de leustean si patrunjel le tocam marunt si le adaugam in ciorba .

P.S Daca doriti carnea de miel se poate oparii inainte sa fie pusa in ciorba. Pentru asta puneti la fiert apa si cand apa fierbe punem carnea de miel. Oprim focul si lasam cateva minute. Se strecoara si se pune carnea direct in ciorba fierbinte.

Pofta buna !!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise