Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de miel cu os
  • 2 morcovi mai mici sau 1 mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie de telina (cam 1 cm grosime)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie tocata
  • 1/2 ardei rosu
  • 75 gr orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de leustean

Mod de preparare

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.

Am oprit focul si am strecurat supa.

Cand am putut sa lucrez cu carnea, am ales-o de oase ca sa imi ramana in ciorba doar carne.

Am taiat bucatile mai mari de carne in unele mai mici (cat o imbucatura).

Lasam deoparte.

Legumele le spalam si curatam bine. Le razuim pe razatoarea mica (exceptie rosia, ardeiul rosu si ceapa).

Intr-o oala am pus ulei si am calit ceapa taiata marunt si morcovi, patrunjelul si telina razuite. Le-am calit cam 5 minute ca sa isi lase dulceata.

Am adaugat supa in care am fiert carnea peste legume si carnea.

Cand incepe sa fiarba, am adaugat ardeiul rosu tocat marunt si rosia decojita si taiata in cubulete.

Orezul l-am spalat si l-am adaugat si pe el in oala.

Carnea de miel nu mai trebuie sa fiarba mult, doar atat cat sa mai ia din arome.

Asezonam cu sare si piper si cand este fiert orezul oprim focul. Presaram deasupra frunzele de leustean tocat sau nu (mie imi place sa le las intregi).

Se serveste calda acrita cu lamaie sau cu adaos de smantana.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise