Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • copanele si aripioare de pui
  • Sare dupa gust
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 4-5 linguri cu rosii (la cutie)
  • 2 linguri cu orez
  • Zeama de varza dupa gust
  • Verdeata proaspata:
  • marar
  • patrunjel
  • leustean

Mod de preparare

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza.

Mod de preparare:

Se pune la fiert, intr-o oala de 5 litri, apa cu copanele si aripioarele de pui alaturi dar si un praf de sare. Se amesteca din cand in cand, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala.

Se indeparteaza spuma formata.

Daca pasarea e batrana, legumele se adauga cand carnea e aproape fiarta. Daca pasarea este tanara, legumele se pot pune mai devreme, dupa ce s-a spumat bine. Astfel, se adauga mai intai ceapa (ea va limpezi ciorba), apoi morcovul dat prin razatoarea mare, ardeiul gras taiat marunt si rosiile.

Cand legumele sunt fierte, se adauga 2 linguri cu orez (orezul se spala bine inainte). Se gusta si se potriveste de sare.

Cand ciorba este aproape gata, se acreste cu zeama de varza, dupa gust. Eu pun cam 500 ml la o oala de 5 litri cu ciorba. Se mai lasa sa fiarba cam 5 minute, se ia focul si se adauga verdeata proaspata tocata marunt.

Timp total: aprox 1h

Portii: 10

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/11/ciorba-de-pasare-acrita-cu-zeama-de.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise