Ciorbă de perişoare

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • ½ ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 1-2 roşii
  • 3 linguri de ulei
  • Borş/zeamă de varză sau de murături/ oţet/suc de lămâie
  • Sare
  • Piper
  • Pentru perişoare:
  • Carne de vită si de porc în cantităţi egale (500g -1 kg în total)
  • 6 linguriţe de orez
  • 2 albuşuri
  • 4 linguriţe de ceapă rasă(eventual călită)
  • Sare şi piper
  • Frunze tocate de pătrunjel şi mărar
  • Pentru dresul final: gălbenuşuri şi smântână(2 gălbenuşuri şi cam 200 ml de smântână).

Mod de preparare

Zarzavatul se taie mărunt şi se căleşte(sau se rade prin răzătoarea cu găuri mari). Se pune apă şi, dacă vrei, nişte oase(care au rămas de la carne). Se fierb cam 30 de minute, apoi se pun perişoarele şi roşiile. Eu am pus o lingură de zarzavat pus pentru iarnă.

Perişoarele se prepară astfel:

Se trece carnea prin maşina de tocat cu găuri mai mici(de 2 ori). Se adaugă ceapa rasă(si căltă, dacă vrei), piper, sare, orezul spălat şi lăsat la muiat. Se pun şi albuşurile, frunzele verzi tocate mărunt. Se amestecă bine, apoi se ia cu linguriţa şi se fac perişoare în mâna udată cu apa rece . Se pun în supa clocotită.

Când sunt fierte(cam 30 de minute după ce sunt toate gata), se acreşte dupa dorinţă. Borşul sau moarea de varză,de pe murături se clocotesc separat, apoi se adaugă la ciorbă. Puneţi mai puţin şi apoi adăugaţi dacă doriţi mai acră. Se mai dau câteva clocote şi se opreşte focul. Se gustă, se potriveşte de sare. Se pune tarhon, leuştean, pătrunjel tocat-ce doriţi sau de toate.

Se drege cu gălbenuşurile rămase. Aşa nu se „cocârţează”. Se amestecă gălbenuşurile bătute cu smântăna cu supă fierbinte şi se toarnă în oală.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise