Ciorba de praz cu dovlecel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fire de praz
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov
  • o radacina patrunjel
  • boia
  • sare/vegeta
  • ulei
  • piper
  • frunze de patrunjel si de leustean

Mod de preparare

Morcovul si radacina de patrunjel se dau pe razatoarea mare(curatati si spalati).

Prazul se taie rondele. Atentie: sa il spalati foarte bine si sa desfaceti fiecare frunza! Dovlecelul,curatat si spalat, se taie cubulete.

Radacinoasele se pun intr-o oala impreuna cu prazul si se distuie 5 min cu sare, boia ,piper, umpic de apa si ulei.

Dupa, adaugam cam 2.5 l de apa si lasam pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa dea primele clocote adaugam dovlecelul cubulete si radem catelul de usturoi, curatat.

Mai lasam sa fiarba 10-15 min, iar inainte sa stingem focul, potrivim de sare si punem frunzele aromatice!

Sincer...este DE-LI-CIOA-SA! :)

Pofta buna!

Nota: ceapa din poza nu am pus-o deoarece prazul este o combinatie intre ceapa si usturoi, am gresit cand am pus-o la "pozat"! :D

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise