Ciorbita de dovlecei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 5-6 dovlecei;
  • - 2 morcovi tineri;
  • - 1 ceapa uscata;
  • - 1 legatura ceapa verde;
  • - 1 bucata telina;
  • - 2 cartofi noi;
  • - 3 rosii proaspete;
  • - 2 ardei grasi
  • - marar verde;
  • - zeama de corcoduse pentru acrit;
  • - sare;
  • - piper.

Mod de preparare

1. Se spala bine legumele si se curata, iar apoi se pun la fiert in oala, mai putin rosiile.

2. Se lasa la fiert 30-40 minute, pana se inmoaie, apoi se adauga rosiile date pe razatoare.

3. Se mai fierb 10 minute si se lasa putin sa se raceasca.

4. Se introduce blenderul si se mixeaza totul foarte bine, pana devine o pasta.

5. Se da din nou la foc, se potriveste cu sare si piper, si cu zeama de corcoduse verzi, dupa gust.

6. La final adaugam mararul tocat fin.

Se serveste atat calda cat si rece, la micul dejun sau la pranz, insotita de paine prajita si alte preparate usoare de vara. Eu sincer, o servesc rece, este una din ciorbitele care sunt foarte bune reci.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise