CIUC-CIONG

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 210 gr. margarina Rama
  • 360 gr. zahăr praf
  • 6 ouă
  • 100 gr. făină
  • 210 gr. nuci măcinate
  • 150-200 gr. ciocolată menaj
  • ulei sifăină pentru uns şi pudrat tava de copt.

Mod de preparare

Se amestecă 210 gr. margarină Rama până devine spumoasă, apoi se adaugă 210 gr. zahăr praf, se amestecă în continuare până se dizolvă zahărul şi apoi se adaugă 6 albuşuri bătute spumă, 100 gr. făină şi 210 gr. nuci măcinate. Această compoziţie se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit pe treisfert, după care se toarnă deasupra 6 gălbenuşuri frecate spumos cu 150 gr. zahăr praf. Se dă din nou la cuptor, dar numai să se usuce.

Se prepară ciocolata menaj (pe baie de aburi) intr-un ibric, in care se pune după ce s-a topit puţin ulei (o lingură plină) pentru a căpăta luciu, iar temperatura ciocolatei trebuie luată incercând-o pe buze (buza de sus) ea trebuie să aibă temperatura corpului uman.

După ce s-a răcit prăjitura se pune cu linguriţa sub formă de linii.

Această prăjitură se taie rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise