Ciulama de ciuperci Tradaro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 lingura Delikat
  • 5 linguri faina
  • 1 l apa
  • 100 g masline
  • 1/2 lingurita piper
  • patrunjel proaspat
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa cat sa le acopere cam 2 cm peste.

Intr-un alt vas se pune untul cu usturoiul tocat marunt si se rumeneste la foc potrivit pana usturoiul devine putin auriu.

Atentie sa nu se arda pentru ca se denatureaza gustul. Apoi se ia de pe foc si se adauga 1 l de apa rece (de preferat plata), ulei, Delikat si faina si se amesteca bine pana ce faina s-a incorporat.

Maslinele se pun in apa fiarta si se lasa 10 minute.

Ciupercile fierte se taie dupa placere in rondele, feliute, cuburi si raman in asteptare.

Compozitia in care s-a pus faina se pune pe foc la flacara potrivita si se amesteca mereu pana se ingroase. Dupa ce fierbe cam 5 minute se adauga ciupercile, maslinele, 1/2 lingurita de piper. Se lasa sa mai fiarba 8-10 minute amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului.

La servire se pune pe deasupra tocate marunt patrunjel si busuioc.

Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima.

Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise