Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 gr ciuperci
  • -1/2 zeama de limeta +coaja
  • -o mana patrunjel verde tocat
  • -sare
  • -2 catei usturoi
  • -3 fire ceapa verde

Mod de preparare

Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi).

Ceapa verde am tocato mai mare , iar usturoiul l-am pisat .

Punem pe foc un wok, sau o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga bine . Punem ciupercile .Peste ele stoarcem zeama de la o jumate de limeta si amestecam din cand in cand . Eu nu folosesc ,de obicei, ulei pentru ca ciupercutele lasa zeama si se gatesc in sucul lor.

Lasam pe foc pana cand ciupercile isi lasa sucul si acesta scade .

Asezonam cu sare si alte condimente optionale , adaugam usturoiul si ceapa verde si lasam pe foc inca 3 minute. Razuim coaja de la o limeta si punem patrunjelul verde .

Mancarea este gata . Pana cand se fac ciupercile se poate fierbe orez sau o mamaliga . Noi am servit cu orez .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise