Ciuperci Gratinate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr ciuperci proaspete
  • 100 gr cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras (colorat)
  • 50 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 leg. marar verde
  • sare
  • piper
  • salata verde (pt. ornament)

Mod de preparare

1. Cozile de la ciuperci, ceapa, ardeiul, mararul si usturoiul se curata si se taie marunt.

2. Intr-o tigaie se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa ceapa, cozile de ciuperci si ardeiul. Cand a scazut lichidul, se adauga piperul, sarea, usturoiul si mararul. Se amesteca compozitia si se lasa sa se raceasca.

3. Palariile de la ciuperci se imbraca in folie de aluminiu (una cate una), se umplu cu compozitia pregatita anterior si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Deasupra se pune cate o bucatica de cascaval, sau se rade, se introduc la cuptor circa 30 minute

4. Cu cinci minute inainte de a fi scoase din cuptor, se stropesc cu vin (dupa preferinte)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise