Ciuperci la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 ciuperci
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri unt
  • patrunjel verde
  • sare,piper

Mod de preparare

Pot spune ca am avut o copilarie frumoasa,cu mancaruri specific romanesti,pregatite cu iscusinta si mult suflet de bunica.Duminica ramane in mintea mea drept ziua in care se servea friptura.Indiferent ca era de porc,pasare sau vita,ca era la cuptor,la gratar,intotdeauna gustul era desavarsit.Pentru ca incerc sa pastrez aceasta traditie si in familia mea nou intemeiata,am cumparat niste ciuperci pentru a le pregati ca si garnitura,dar pofta a fost prea mare si nu am mai putut astepta pana a doua zi........

Ciupercile se curata.Usturoiul se taie marunt si se amesteca cu untul,patrunjelul,piciorusele ciupercilor(tocate cubulete),piper.

Asezam ciupercile intr-o tava si le dam pe fiecare in parte cu sare si adaugam in fiecare cate o lingura de compozitie.Se introduc in cuptor si se lasa aproximativ 30 minute.

Pofta buna!!!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise