Ciuperci umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci de cultura
  • ½ kg telemea de oi sau vaca (se poate si branza de burduf)
  • 1 pachet branza dulce
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ½- 1 lingurita Oregano
  • 1-2 oua
  • 3-4 cepe mari
  • Piper
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar ulei
  • sare ,daca e nevoie

Mod de preparare

Pentru inceput, se rade telemeaua prin razatoarea mare si se amesteca cu branza dulce,cu mararul si patrunjelul, tocate marunt.

Ciupercile se spala bine, se rup palariile si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt.Piciorusele ciupercilor se taie in cubulete foarte mici.

Ceapa se taie fin si se pune la calit,amestecand sa nu se prinda si o inabusim impreuna cu ciupercutele.Se tin pe foc pana se inmoaie bine ciupercile si acestea sunt gata.Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu branza si verdeata.Se adauga oregano,piper si oul si se amesteca bine .Cu o lingura se ia din acest amestec si se pune in fiecare palariuta din tava.Daca mai ramane compozitie se poate amesteca cu vinul si turna in tava.Daca nu, cu vinul se stropesc palariutele.Se dau la cuptor si din cand in cand le mai stropim cu sosul din tava.

Spre sfarsit, pentru cine doreste, se poate pune smantana batuta cu un ou si razatura de cascaval sau parmezam, presarata.Sporeste gustul si da si aspect apetisant preparatului.

Se pot servi ca atare sau insotind o friptura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise