Ciuperci umplute a la grec

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci- 1 kg
  • branza telemea-200 gr.
  • cascaval 100-150 gr
  • lamaie 1 buc.
  • ulei extravirgin de masline-50 ml.
  • oregano (de preferat frunzulite proaspete)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata ciupercile de pielita, cu grija, sa nu se rupa, se pune la incins cuptorul, la foc mic.Coditele, se taie longitudinal, si se adauga, printre ciuperci. Brinza, se faramiteaza cu furculita, se adauga in ea oregano, si se amesteca. Inainte de a se incepe umplerea lor, se pune un pic de ulei masline , se da pe razatoare cascavalul, odata umplute, cu pasta de branza, se adauga piperul, a nu se completa cu sare decat daca este cazul, depinde de cat de sarata este branza. Se aseaza in tava de cuptor, apropiate una de cealalta , dupa care se adauga feliutele de lamaie, foarte subtiri taiate. Se introduc la cuptor, se tinin jur de 30 minute (depinde de cuptorul fiecaruia.... Cind emana un miros specific, sunt gata ( a se urmarii, sa nu se arda, este posibil la un cuptor etans. Se scoate tava afara, se adauga cascavalul ras, peste toate, dupa care se reintroduce, 5 minute. Daca a mai ramas oregano, se presara deasupra.

Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise