Ciuperci umplute cu garnitura de hrisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 bucati ciuperci proaspete
  • 1/2 ceapa
  • 5 linguri ulei
  • 2 lingurite zarzavat pentru ciorba
  • 1 lingurita sos iute
  • 1 lingurita faina
  • sare, cimbru
  • Sos:
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 1 lingura faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1+1/2 ceasca supa de legume
  • sare, piper, rozmarin, foaie de dafin
  • Hrisca:
  • 1 cescuta hrisca
  • sare, piper, foaie de dafin
  • o lingura zarzavat de ciorba
  • o ligura pasta de tomate
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Spal ciupercile, scot coditele separat. Asez ciupercile intr-un vas de Yena uns cu ulei. Calesc ceapa, adaug coditele taiate marunt, zarzavatul si sosul iute, faina. Condimentez, umplu ciupercile cu aceasta compozitie.

Pregatesc sosul: Topesc untul sau margarina, adaug faina, usturoiul, omogenizez, condimentez, adaug supa. Las sa se lege sosul, apoi il torn peste ciuperci. Dau vasul la cuptor pentru 35-40 minute.

Hrisca se lasa la muiat 2-3 ore, apoi se fierbe o parte de hrisca si 5 parti apa cu putina sare. Fierbe aproximativ 30 minute, pana scade apa. Incorporez zarzavatul, uleiul, condimentele. Las pe foc 5 minute mestecand mereu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise