Ciuperci umplute cu garnitura de hrisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 bucati ciuperci proaspete
  • 1/2 ceapa
  • 5 linguri ulei
  • 2 lingurite zarzavat pentru ciorba
  • 1 lingurita sos iute
  • 1 lingurita faina
  • sare, cimbru
  • Sos:
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 1 lingura faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1+1/2 ceasca supa de legume
  • sare, piper, rozmarin, foaie de dafin
  • Hrisca:
  • 1 cescuta hrisca
  • sare, piper, foaie de dafin
  • o lingura zarzavat de ciorba
  • o ligura pasta de tomate
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Spal ciupercile, scot coditele separat. Asez ciupercile intr-un vas de Yena uns cu ulei. Calesc ceapa, adaug coditele taiate marunt, zarzavatul si sosul iute, faina. Condimentez, umplu ciupercile cu aceasta compozitie.

Pregatesc sosul: Topesc untul sau margarina, adaug faina, usturoiul, omogenizez, condimentez, adaug supa. Las sa se lege sosul, apoi il torn peste ciuperci. Dau vasul la cuptor pentru 35-40 minute.

Hrisca se lasa la muiat 2-3 ore, apoi se fierbe o parte de hrisca si 5 parti apa cu putina sare. Fierbe aproximativ 30 minute, pana scade apa. Incorporez zarzavatul, uleiul, condimentele. Las pe foc 5 minute mestecand mereu.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise