Ciuperci umplute de post

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.ciuperci mari, pleurotis
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri bulion rosii
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • condimente

Mod de preparare

Se curata ciupercile de pielita, se taie marunt ceapa, morcovul, ardeiul rosu, patrunjelul. Se caleste putin ceapa taiata marunt in uleiul de masline, se adauga morcovul dat prin razatoarea mica, se adauga 1/2 ceasca apa, lasam sa fiarba 5 minute, adaugam bulionul, condimentele, mai lasam 5 minute.

Luam tava de la aragaz, punem hartie pentru copt pe fundul ei, asezam palariile ciupecilor, punem putina sare in fiecare palarie , turnam ulei de masine in fiecare papalarie cat sa cuprinda locul unde a fost codita,le umplem cu compozitia din tigaie, peste compozitie asezam patrunjelul verde taiat marunt si deasupra, ardeiul rosu taiat marunt.

Dam la cuptor la foc potrivit, lasam 1/2 ora la foc potrivit, dupa care se scot.

- se consuma calde cu pilaf sau piure.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise