Ciuperci umplute la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 100 gr. unt
  • 120gr sunca
  • o legatura marar
  • 12-15 ciuperci
  • 40 gr. branza de oaie
  • 40 gr cascaval
  • 15 buc. masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am curatat ciupercile de pielita, am separat de codite si le-am spalat bine, dupa care ciupercile au fost puse la scurs. Am tocat ceapa marunt, la fel coditele de la ciuperci, sunca (in cazul meu am avut o sunculita tiganeasca), branza de oaie si cascavalul l-am dat pe razatoare. Am pus in tigaie (la foc mediu) 50gr.unt; dupa ce s-a topit am adaugat ceapa la calit, 3-4 minute, dupa care am adaugat coditele si sunca amestecand vreo 10 minute.

Cand umplutura pentru ciuperci a fost gata, am luat de pe foc si am pus sare (sarea dupa gust, daca branza de oaie este prea sarata nu mai puneti si d-voastra sare), piper dupa gust si legatura de marar. Separat, am pregatit ciupercile intr-o tavita, in fiecare ciuperca am adaugat unt, iar printre ele am pus untul ramas dupa care cu o lingura am pus umplutura in fiecare ciuperca, branza de oaie si cascavalul peste. Am bagat tava la cuptor la foc mediu pana a inceput sa faca o crusta aurie deasupra. Cu 10 minute inainte de a fi gata, am scos tava din cuptor si am adaugat pe fiecare ciuperca 1-2 jumatati de masline.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise