Ciuperci zburatoare - Briose

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -125g zahar
  • -1lingurita praf de copt
  • -un praf de sare
  • -275g faina
  • -2oua
  • -125g unt moale
  • -1/8l lapte
  • -forme de briose

Mod de preparare

1. Pune zaharul si sarea intr-un castron si amesteca.Apoi adauga faina si praful de copt.

2. In alt castron bate ouale (cu mixerul) si adauga untul si laptele.Amesteca bine totul.Se amesteca foarte bine compozitia din primul castron cu cea din al doilea pana se va forma un aluat.

3. Umple fiecare forma cu aluat.Baga-le la cuptor pe sina din mijloc pentru 20 de minute,la 180C.Lasa-le apoi sa se raceasca putin si scoate-le din forme.

Briosele au si o parte desupra pe care o puteti face si voi , uitati cum:

Ingrediente:

- cacao

-2 linguri apa

-4-5 linguri zahar pudra

-stafide

1. Amesteca dulceata si apa intr-o oala si fierbe-le putin.Strecoara lichidul si toarna-l intr-o ceasca.Lasa totul sa se raceasca.

Pune zaharul pudra si amesteca pana se formeaza o compozitie

cremoasa.

2. Unge briosele cu compozitia rosie si acopera-le imediat cu stafide.

Gata!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise