Ciupercute cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 600 g faina + 1 praf de copt
  • un unt
  • 2 oua
  • zeama de la o lamiie
  • 150 gr zahar pudra
  • Crema:
  • -se poate face la alegere o crema cumparata din magazin-crema de vanilie, cacao, caramel, sau alta creama-
  • 2 plicuri- la care se adauga 50 g de unt
  • -caise din compot, sau caise proaspete, oparite cu apa si zahar
  • -alune fara sare, prajite sau nu, dar sfarimate cu sucitorul

Mod de preparare

In faina se pune untul taiat bucatele, ouale, zaharul, zeama de la o lamiie, coaja de lamiie rasa, praful de copt. Se amesteca bine, iar apoi coca se lasa la rece. Se intinde o foaie de un deget grosime, care se taie rondele mici, cu un pahar mic, sau cu o alta forma de floricica- pt a imita piciorul de ciupercuta.

Se coc in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se prepara crema, se adauga 50 gr de unt, se lasa apoi la rece pina sunt gata de copt piciorusele.

Se lipesc 2 cite 2 piciorusele cu crema, se dau pe lateral cu crema, apoi prin alune zdrobite, se pune putina crema in virf si o aluna nezdrobita, apoi se pune caisa din compot.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise