Clafoutis cu ananas proaspat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • *4 oua
  • *270 ml lapte
  • *60 g zahar tos
  • *100 g faina
  • *un varf de cutit de sare
  • *esenta vanilie
  • Pentru umplutura:
  • *putin unt pt calit
  • *2 linguri de zahar
  • *1 pliculet zahar vanilat
  • *1 ananas proaspat, curatat si taiat cubulete

Mod de preparare

Am amestecat laptele cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si faina cernuta, apoi am lasat amestecul la oparte sa se odihneasca.

Ananasul curatat si taiat cubulete l-am calit in putin unt cu vreo 2 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat.

Cand s-a inmuiat, am scos ananasul impreuna cu cateva linguri din zeama lasata intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt.

Am turnat deasupra compozitia de lapte si am dat la cuptor pentru aproximativ 20-25 min pe foc mare.

In acest timp nu se deschide usa cuptorului pentru ca se lasa prajitura.

Sursa: www.culinar.ro

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise