Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr unt
  • 8 linguri faina de grau
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 castronel cu cirese negre fara samburi
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml lapte dulce fiert si racit
  • 1 strop de sare
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Pastram ingredientele la temperatura camerei.

Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga ouale, laptele, untul topit si esenta si se mixeaza la viteza mare pana se obtine un aluat subtire, un pic mai gros ca la clatite.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava, peste compozitie se asaza ciresele fara samburi si se da tava la cuptorul incalzit pentru circa 40 minute. Cand prajitura este gata, se scoate si se stropeste cu zahar vanilat, se lasa sa se raceasca si se taie felii.

Sa aveti pofta, dragilor!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise