Clafoutis cu mure si afine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g fructe de padure amestecate, 500 ml lapte, 120 g faina, 120 g zahar fin, 6 oua, 1 lingura zahar vanilat, 2 linguri rom (facultativ), 20 g unt, inca 2 linguri de zahar tos (cu cristale mai mari).
  • (pentru 6 persoane)

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°C, ungeti cu unt o forma si presarati peste unt zahar tos (cristalizat). Puneti laptele sa fiarba, bateti bine ouale cu zaharul, adaugati faina si pe urma turnati laptele cald, putin cate putin, si continuati sa bateti pana ce obtineti un aluat omogen. Adaugati romul si amestecati. Puneti pe fundul tavii afinele si murele alese, turnati peste ele aluatul si dati prajitura 40 de minute la cuptor. Lasati-o sa se raceasca si inainte de-a o servi, presarati deasupra zahar tos (cu cristale mai mari).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise