Clafoutis cu struguri

Clafoutis cu struguri. Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml apa
  • 200 g smantana
  • 90 g faina
  • un varf de cutit praf de copt cu sofran
  • esenta de vanilie si portocala
  • 250 g struguri

Mod de preparare

Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute.

Se adauga apa si smantana se amesteca bine dupa care se adauga faina si praful de copt,se mai amesteca 1 minut.

Se ung formele cu ulei,se aseaza struguri taiati in jumatate,iar deasupra se pune compozitia de mai sus.

Se da la cuptor la foc mediu cam 30-40 minute pana cand prinde culoare si incepe sa se desprinda de peretii formei.

Se verifica cu o scobitoare.

Se serveste cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise