Clagoitis

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g prune mari, coapte si camoase, 3 oua, 4 linguri de zahar
  • pudra , 4 linguri de faina, 175 ml lapte, unt pentru
  • forma de copt

Mod de preparare

Preîncalzesti cuptorul la 220 grade C (sau treapta 7, temperatura ridicara).

Speli prunele, le rupi coditele si le scoti sâmburii. Ouale le

bati spuma cu 3 linguri de zahar pudra apoi incorporezi

încetul cu incetul faina si laptele. Amesteci bine de toate ingredientele

pâna obtii un aluat moale. Ungi cu unt o forma de copr

termorezistenta (din lut ), asezi aluatul în ea, nivelezi

un pic si incepi sa pui jumatati de pruna, cât mai aproape una de

alta. lntroduci rava în cuprorul încins, pe gratarul din mijloc si coci

prajirura 10 - 15 minute. O scoti câteva secunde, o pudrezi cu restul

de zahar si o mai lasi sa se coaca vreo 10 - 15 minute. Dupa ce o

scoti din cupror, o lasi un pic la racit; la masa o aduci calduta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise