CLATITE

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • faina
  • cani lapte si/sau apa minerala
  • zahar vanilat
  • un praf sare
  • ulei

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas mai mare, faina si ouale. Treptat se adauga laptele sau sifonul, amestecand continuu.

Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.

Se incinge o tigaie si se unge cu ulei.

Se toarna amestecul cu poloniculsau cu o cana in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.

Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.

se pot umple cu miere, gem , ciocolata, branza de vaci etc

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise