Clatite

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitate : 8 portii
  • Ingrediente
  • • 100 gr faina
  • • 2 oua
  • • 300 ml lapte
  • • 1 lingura unt sau margarina Rama, topit(a, plus pentru prajit)
  • • ½ lingurita bicarbonate de sodiu
  • • un praf de sare

Mod de preparare

1. Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.Fa o roata in centru si adauga ouale, apoi toarna 50 ml lapte si 1 lingura unt/margarina topit(a).Amesteca pana ce toata faina s-a incorporat, apoi bate pana ce obti o pasta fara cocoloase si mai groasa.Apoi adauga treptat laptele, amestecand continuu.Lasa aluatul sa stea 30 minute, dar numai daca doresti, caci nu este neaparat necesar.

2. Prajeste clatitele intr-o tigaie cu putin unt/margarina topit(a), punand cate 1 polonic pentru fiecare clatita. Serveste-le cu diferite umpluturi (gem, branza, ciocolata etc.), alaturi de 1-2 globuri de inghetata, sau daca vrei sa le faci sarate, umple-le cu sunca, cascaval, cremvusti, mustar, ketchup etc.

*eu am pus colorant in aluat pentru a obtine clatite “vesele” cu diferite culori *

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise