Clatite - aperitiv

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - aluat
  • -100g faina
  • -3oua
  • -un varf cutit sare
  • -3ooml lapte
  • -30g unt topit
  • -nucsoara macinata
  • umplutura: 20g unt, 200g smantina, 150g gorgonzolla, un pumn miez de nuca faramitate, 2 linguri parmezan
  • -o lingurita de miere pt ornat

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele. Se prajesc clatitele, mai groase, mai subtiri, cum doriti.

Umplutura o pregatiti asa: topiti untul, cu gorgonzolla, la foc mic, pina se incorporeaza bine unul cu altul, se adaua smantana, se amesteca bine, se ia de pe foc, se adauga nucile faramitate, parmezanul.

Cu acesta cmpozitie am umput clatitele pe care le-am legat cu un fir de ata mai groasa. Le introduceti la cuptor cam 5 min, iar cand le serviti puteti pune deasupra un fir de miere. Sunt delicioase, iar gorgonzolla o puteti inlocui cu orice tip de branza!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise